петък, 9 март 2012 г.

Фестивал на хумор и танци

Тази година община Габрово, освен на смеха и добрия хумор, ще заложи и на грациозните танцови спектакли. В деня на откриването – 15 май, домакините са подготвили оригинална изненада за своите гости и жители на града с танци и настроение. По специалната покана на габровци във фестивала тази година ще участва хореографът и режисьор в танци – Евгения Трофимчук със танцьорите си от нейния балет.
 Мис ТВ Русия ще представи солови изпълнения на фламенко, руски и модерен джаз балет. В програмата са включени и откъси от новия й шоу-спектакъл „Харемът на богиня Изида”. Част от заслугите за подготвяната изненада са на известния сръбски композитор Горан Йекнич, направил музикалния аранжимент. В Габрово ще може да се види танци, балет и танцовото шоу - ревю „Страст и танго” с колекцията на Светла Димитрова - носител на „Златна игла 2008”. Евгения е рекламно лице на екстравагантната модна дизайнерка.
На 16 май от 18 ч. в централната градска част ще стартира пищното карнавално шествие.

Езда сред природата

Това е езда на коне по разнообразна местност и в населен пункт. Извършва се в група по водач, в колона по един и по двама и в шахматен ред. Във всички случаи се изучава спирането на вашите коне, подкарването, слизането, възсядането, разминаването и задминаването на ездачите и редиците, промените на посоките, отделянето от групата.
 От подготовката за прескачане на препятствия се изучава: газене на малки реки и преодоляване на най-разнообразни землени (ровове, канави, прагове, стръмнини) и други естествени препятствия (плетове, зидове, огради, трупи, жп пречки и др.) с вашите коне.
 Излиза се на езда в полето и града по двойки и самостоятелно, като треньорът определя отделни посоки за движение на двойките и отделните ездачи и общ сборен пункт за събиране на обща работа. Важно правило. При езда в група ездачите преди всичко трябва да получат следните утвърдени навици: да искат конят да работи спокойно, отпуснато и в равномерен такт, като за целта умело си служат с отпускащите движения; да не искат от коня никакви движения, когато не опрян на повода вашите коне и когато не е „прав”; да държат ръцете, дори при събиращите движения, „ниско”, близко до холката; да не събират коня с повдигане на ръцете, а събирането да бъде като естествена последица от подбиране на задницата; всяко движение и упражнение да работят чрез „движение напред”; когато конят не се подчинява, да търсят грешката в себе си – в точността на прилагане помощите и в метода на работата.